Vi kan se du ikke er logget ind. Skal du ikke have adgang til farmbrella academy?

For at få adgang til denne video, kræver det enten basic abonnement, hvor du er tilknyttet bestyrelsesnetværket eller pro / premium abonnement. Følg linket herunder og hop ind og læs mere om bestyrelsesnetværket eller tilmeld dig, og få adgang til en masse videns-videoer og meget.

Tilmeld dig netværket og hør dette oplæg:

#2 – Ligger djævlen i dråben

“Sprøjtegift i drikkevandet!” Sådan lyder en af de seneste overskrifter om et af de mange nylige fund af pesticidrester i det danske grundvand, som har vakt stor opmærksomhed om landbrugets indflydelse på vores og naturens sundhed. Men bør vi reelt set frygte for vores helbred, når vi hælder et glas postevand op? Hvad betyder det, at forskerne hele tiden opdager nye stoffer i grundvandet? Og hvad er det videnskabelige grundlag for at kategorisere noget som “giftigt” for os mennesker?

Frejs Fødevarefrekvens dykker i dette afsnit ned i de tekniske aspekter af pesticider, giftstoffer og drikkevand. Det sker under kyndig ledelse af professor Nina Cedergreen, som giver lytteren et fagligt fundament for at forstå de mange forskellige fagtermer. Har du aldrig hørt om eksponering for et pesticid, grænseværdier eller forsigtighedsprincippet, bør du lytte med her.

Nina Cedergreen har følgende skriv om gift, vand og fødevarer man kan supplere lytningen med: https://aktuelnaturvidenskab.dk/fileadmin/Aktuel_Naturvidenskab/nr-6/AN6-2014kemigraense.pdf